Tidigare evenemang

Ett par gånger om året arrangerar vi milonga med livemusik. Vi bjuder in orkestrar som hängivet ägnar sig åt tangomusik för dans. De kommer ofta från Argentina eller Sverige. Nedan kan du se några höjdpunkter från de senaste åren.

2018

Milonga med Aisha och Claes Ottelid
Den 24 augusti 2018 var det livekonsert med Aisha och Claes Ottelid på Torpgatan.

2016

Milonga med Hamburg Tango Quintet
Den 9 september spelade Hamburg Tango Quintet för oss på Brändan i Folkets park. De tyckte om oss och vi dem så vi bjöd in dem ännu en gång den 16 december på Reto.

With its incredible intenseness this ensemble reminds us very strongly of the golden age orchestras. Listening to Buenos Aires raised Caio Rodriguez´ powerful voice, we feel brought back to times in which singers as Hugo Duval or Héctor Mauré created Tango´s uncomparable poetry. Rodriguez will be accompanied by Aneta Pajek (Bandoneon, arrangement), Hans Chr. jaenicke (violin), Fernando Bruguera (piano) and Sebastian Bartsch (double bass) who surely will ”rock the venue” with their clear and straight-forward arrangements!

Maurín Sánchez dúo
Den 9 april spelade Maurín Sánchez dúo från Buenos Aires på Camarin. De spelar på milongor till dans och ger konserter. Duetten spelar tango, milonga och valser från traditionen i ”Río de la Plata” i Argentina.
Läs mer på deras hemsida>>

2015

La Vitesse
La Vitesse en trio med två gitarrer och sång från Stockholm gästade oss återigen den 18 december. De spelar kända tangolåtar på svenska.

Tango Trigona och LaleneTrigona o Lene
Tango Trigona  var hos oss den 28 augusti. Bandet uppstod 2010 i  mötet mellan folkmusik trion Stråkbälg och chanson  sångerskan La Lene. Det var den Argentinska tangon som förde dem samman. De spelar främst dansant  tango från 30-40 talet, tangons  guldålder.
Accordeon: Joerg Mischke
Cello: Annica Mishke
Violin: Jessica Peschenko
Sång: Lene Sejr Sörensen

Cuarteto Mulenga
Den 22 maj spelade Cuarteto Mulenga är en argentinsk tangoorkester som bildades i början av 2012 i syfte att återskapa tangons guldålder i Buenos Aires 40-tal. Orkestern har en klassisk uppställning med fiol, gitarr, piano, bandoneon och sång. De spelar en omfattande repertoar av tango, valser och milongor.Mulenga har influenser av t.ex. Carlos Di Sarli, Juan D’ Arienzo, Rodolfo Biaggi, Aníbal Troilo, Osvaldo Pugliese, Miguel Caló, Francisco Canaro. Deras arrangemang ger en känsla av de gamla gyllene tiderna i Buenos Aires. Dessa unga erfarna musiker har framfört konserter i Argentina och Europa. Nu är de för första gången i Malmö.
Läs mer…

2014

Tango Placer
Den 19 december spelade Tango Placer från Stockholm för första gången i Malmö. Förhoppningsvis inte den sista. En kvartett som ofta spelar till dansande publik och som mest spelar klassisk tango. Några kompositörer som de brukar spela är: Anibal Troilo, Enrique Saborido, Domingo Santa Cruz, Juan Maglio och Pedro Datta.

Trio Azul
Den 21 november spelade Trio Azul från Malmö. Ett gäng musiklärare från Musikhögskolan i Malmö som har tagit tangon till sitt hjärta och spelar som om deras hjärta stannat kvar i Buenos Aires. En trio med Kjell Edstand, Piano, Håkan Andersson, Bandoneón och Claes Ottelid, gitarr och sång.

La Vitesselavitesse
Den 31 oktober spelade La Vitesse. En trio med två gitarrer och sång från Stockholm. De framförde kända tangolåtar på svenska, något som uppskattades av många av kvällens besökare. Det sägs att de aldrig ville sluta spela.
www.lavitessetango.se

 

Fulanos de Tal Trio Fulanos_de_Tal_trio
Fredagen den 30 maj 2014 spelade Fulanos de Tal Trio från Buenos Aires. Trion återerövrar kärnan i tangoorkester av 40-talet. Med ursprungliga arrangemang för gitarr, har Fulanos bländat publiken i på olika scener i Buenos Aires och flera europeiska länder.
Fulanos De Tal Trio på Myspace

Sexteto Tangótica från Göteborg
Fredagen den 25 april 2014 spelade Sexteto Tangótica från Göteborg på vår milonga. Det unika med Tangótica är saxofonen som normalt inte ingår i en klassisk tangoorkester.
Sexteto Tangóticas hemsida>>

2013

Milonga med Orquesta Típica Tangarte 
Fredagen den 20 december 2013 spelade Tangarte från Malmö.

Jubileumsmilonga med Orquesta Típica Andariegabild på Orquesta Típica Andariega när de spelade på Ungdomens Hus 12 oktober 2013.

Lördagen den 12 oktober 2013 firade Camarin 25 år med en Jubileumsmilonga i stora festsalen. Orkester för kvällen var Orquesta Típica Andariega från Buenos Aires. Varje söndag spelar de upp till dans på sin egen milonga i San Telmo i Buenos Aires.  Orkestern består av tre violiner, tre bandoneoner, piano, kontrabas och sång. Repertoaren består av nytolkningar av gammal tangomusik och nya kompositioner.
Läs mer om orkester och lyssna>>

Se film från kvällen>>

Se Marcela Troncoso och Marcelo Cabrals uppvisning>>

Milonga med Sexteto Roberto Siri
Fredagen den 20 september 2013 spelade Sexteto Roberto Siri från Buenos Aires. En grupp som har ägnat många år för att sprida tangomusik.
Läs mer om dem på deras hemsida>>

Milonga med Two to tango
Fredagen de 14 juni 2013 Two to tango, en duo från Arvika.

Milonga med Sexteto Tangotica
Fredagen den 10 maj 2013 Sexteto Tangotica från Göteborg! Det unika med Sexteto Tangotica är att de inkluderar saxofon i orkestern. Det väver samman musiken och ger ett moderna och coolare sound.

Milonga med Ariel Ardit
Fredag den 5 april 2013 Ariel Ardit , Argentinas stora tangosångare från Buenos Aires med musikerna Mikael Augustsson (bandoneon), Daniel Turano (piano).

Milonga med Carlos Quilici
Fredagen den 15 februari 2013 Carlos Quilici (bandoneon), Emanuel Cabral (gitarr).

Camarin får bidrag från Malmö kulturstöd vid arrangemang med levande musik.

 2012

Den 24 februari, Carlos Quilici & Los Tauras.

Den 23 mars, Tre Til Tango Plus.

Den 20 april, Orquesta Tipica Tangarte.

Den 1 juni, Fulanos de tal Trio.

Den 21 september, Sexteto Roberto Siri

Den 21 december, Irina och Garic Binder, Juanjo Passo.