Camarin 25 år

Varje söndag spelar tangoorkestern Andariega upp till dans i de gamla San TelmoOrquesta Típica Andariega kvarteren i Buenos Aires.  På lördag kommer de till Malmö för att vara med och fira tangoföreningen Camarins 25-årsjubileum.

I San Telmo har de en egen milonga (konsert med dans) i en gammal teater. Nu är de på Europaturné och kommer till Malmö. Orkestern kommer  med full uppsättning bestående av tre violiner, tre bandoneoner, piano, kontrabas och sång. Repertoaren består av nytolkningar av gammal tangomusik och nya kompositioner.

Lördagen den 12 oktober kommer de till Camarins 25 årsjubileumsmilonga på Ungdomens Hus i Malmö.

Camarin firar 25 år som ideell förening
Konst- och kulturföreningen Camarin är en politiskt och religiöst obunden ideell förening, som har fokus på den argentinska tangon. Föreningen var en av de första föreningar i Malmö som satsade på den argentinska tangokulturen.

Varje fredag arrangerar Camarins medlemmar tangodans på Ungdomens Hus i Malmö. Ett evenemang, i sitt lilla format, som har en trogen publik av tangodansare. Ett par gånger om året har Camarin tangodans med levande musik.

– Vi är väldigt glada och stolta över vår tangoförening, som ju var en av de första i Malmö, säger Karin Höglund, ordförande i Camarin. Tangon i Malmö, med omnejd, har ett starkt fäste, både med dansare och musiker, fortsätter Karin Höglund.

Lördagen den 12 oktober.
Insläpp från kl. 20.
Orkestern spelar i 2 pass, ca kl. 21 och ca 23.20.
Plats: Ungdomens Hus, Norra Skolgatan 10.

Kontakt Camarin
Karin Höglund, ordförande, 070-626 21 32, 046 14 85 03, karinilund@gmail.com

Tangoorkester Andariega, Stine Helkjær Engen, engenstine@gmail.com

Föreningen grundades av Gloria Leyland som idag bor i Argentina, men som under diktaturen i Argentina hade sin hemvist i Malmö.  Argentinsk tango är sedan 2009 listad i UNESCOS världsarvslista.