Orkester Milonga

Jubileumsmilonga 2018

Camarin firade 30 år som förening 2018 och med anledning av det arrangerade vi en stor jubilumsmilonga i samarbete med Klubb Baires den 13 oktober.

Det blev en oförglömlig och festlig kväll på STUDIO i Malmö.

Live på scen fanns först duon Mercadante-Cuacci som genomförde en stämningsfull konsert, därefter Orquesta Tangarte med gästsångerskan Negar Zarassi, som spelade fin tangomusik till dans. Kvällens dj var Johan Nordström.

Marcela Troncoso och Daniel Carlsson. Det var ett unikt tillfälle att se detta par dansa tillsammans, något som uppskattades mycket av publiken. Båda är internationellt välkända professionella dansare och tangoarrangörer.

Om duo Mercadante-Cuacci
Marcelo Mercadante och Juan Esteban Cuacci träffades i Caracas, blev vänner i Cádiz och bestämde sig i Barcelona för att bilda en duo för att framföra musik från Buenos Aires, deras hemstad. Marcelo och Juan spelar sina egna kompositioner. Buenos Aires utgör Marcelos och Juans sentimentala och konstnärliga geografiska plats. Som vore det en lekplats återvänder de gång på gång till Buenos Aires för att hänge sig åt sina tangodrömmar. Resultatet är ett transatlantiskt projekt att njuta av på båda kontinenterna.

Marcelo Mercadante bandoneon – Juan Esteban Cuacci piano.

Om Orquesta Tangarte
Orquesta Tangarte är en argentinsk-svensk tangoorkester som grundades i Malmö 1999 av bandoneonisten Juanjo Passo med syftet att framföra och sprida tangomusiken från dess födelseplats, Rio de la Plata. Tangartes musik är framför allt den rioplatensiska tangon, med en stor och varierad repertoar från tangons olika stilar och epoker, från guldåldern på 1940 och 50-talen och fram till idag. Välkända kompositörer som D’Arienzo, Di Sarli, Troilo, Gobbi, Pugliese och Piazzolla, för att nämna några få, är en del av denna repertoar.

 

Se tidigare evenemang>>

Se film från 25års-jubileumsmilongan>>
Lördagen den 12 oktober 2013 firade vi Camarin 25 år med en Jubileumsmilonga i stora festsalen. Orkester för kvällen var Orquesta Típica Andariega från Buenos Aires. 

Orquesta Andariega